Loimaa -korukilpailu
Suomi 100 –juhlavuoden kunniaksi

Kilpailu on kaikille avoin muotoilukilpailu.

Kilpailutyön tulee olla uusi ja valmis koru, joka tuo innovatiivisella tavalla esille Loimaan henkeä Suomi 100 -juhlavuonna.

Kilpailuun voi jättää yhden koruehdotuksen per osallistuja.

Kilpailuaika on 25.8.-1.11.2017.

Kilpailu julkistetaan Sinua varten-messuilla pe 25.8.2017

Kilpailun järjestää Loimaan kaupunki

Esite


Loimaa -korukilpailu on kaksivaiheinen tuotesuunnittelukilpailu.


Kilpailun 1. vaihe 25.8.-1.11.2017


Ensimmäinen vaihe on kaikille avoin kilpailu. Kilpailuehdotuksen tulee olla konkreettinen ja viimeistelty koru. Korun ei välttämättä tarvitse olla sarjatuotantoon sopiva, vaan se voi olla myös uniikkikappale. Kilpailuehdotus lähetetään tai toimitetaan 1.11.2017 mennessä Loimaan kaupungintalon neuvontaan. Tarkemmat ohjeet yhteystietolomakkeessa.

Näistä ehdotuksista palkitaan kolme parasta korua. Kilpailun tulos ilmoitetaan voittajille henkilökohtaisesti 15.11.2017 mennessä ja julkistetaan sen jälkeen Loimaan kaupungin omissa kanavissa ja tiedotusvälineille. Kaikista kilpailuun jätetyistä ehdotuksista järjestetään näyttely Loimaalla, ajankohta ja paikka ilmoitetaan myöhemmin.

Kilpailun 2. vaihe 1.12.2017-31.12.2017

Kilpailun järjestäjä pidättää oikeuden toisen vaiheen järjestämisestä.

Palkintolautakunta valitsee osallistujat toiseen vaiheeseen ensimmäisen vaiheen korujen joukosta. Valittujen ehdotusten on osoitettava korkeatasoista tuotemuotoilua ja sen soveltuvuutta pientuotantoon Loimaan kaupungin liikelahjaksi.

Palkintolautakunta kiinnittää huomiota tuotemuotoilun innovatiivisuuteen, tuotteiden valmistettavuuteen ja sarjatuotantoon soveltuvuuteen, tarkoituksenmukaisiin materiaalivalintoihin, muotokieleen (korun saaja voi olla mies tai nainen), valmistusmenetelmiin, tuotteen kestävyyteen ja selkeyteen sekä materiaalivalinnoissa ekologisuuteen. Ehdotuksissa tulee ottaa huomioon myös tuotteiden kilpailukykyinen hinnoittelu.

Toisessa vaiheessa kilpailijoiden toivotaan tarvittaessa kehittävän suunnitelmia eteenpäin muotoilullisesti sekä valmistettavuuden ja käytettävyyden kannalta. Toiseen vaiheeseen valittujen kilpailuehdotusten tekijöiden kanssa tehdään erillinen sopimus.

Toiseen vaiheeseen valitut kilpailuehdotukset julkaistaan 1.12.2017 sivustolla www.loimaa.fi/korukilpailu.

Palkintolautakunta
Loimaan kaupungin edustajat 3kpl
Asiantuntijat 2kpl

Palkinnot

Ensimmäinen vaihe
1. palkinto 500 euroa
2. palkinto 300 euroa
3. palkinto 100 euroa
Palkintolautakunta voi nimetä kunniamainintoja sekä jakaa yksimielisellä päätöksellä palkintosumman myös toisin.

Toinen vaihe
Jatkokehittelyyn kutsutuille.
Tuotantoon ja liikelahjaksi soveltuvan korun jatkokehittely, josta sovitaan erikseen tekijöiden kanssa.

Kilpailuehdotusten palauttaminen ja hävittäminen
Kilpailussa mukana olleet palkinnon ja tunnustuspalkinnon saaneet tai jatkokehittelyyn valitut korut jäävät Loimaan kaupungin omistukseen.

Kilpailun järjestäjä ei palauta valitsematta jääneitä ehdotuksia, vaan ne voi noutaa Kaupungintalon neuvonnasta (osoite yhteystietolomakkeessa). Ehdotukset, joita ei ole ohjelmassa ilmoitetun määräajan kuluessa haettu pois, hävittää kilpailun järjestäjä.

Lisätiedot
Kilpailijat voivat tehdä kilpailuohjelmaa koskevia kysymyksiä sähköpostilla marja.junnikkala@loimaa.fi.

Loimaa Suomi 100 -korukilpailun SÄÄNNÖT

Kilpailutyön lähetystä/toimitusta varten YHTEYSTIETOLOMAKE