Viljelijän verkkoasiointi Vipu

 

Vuoden 2018 päätukihaku on auki!

Vipussa sähköisen asioinnin puolella pääset perustamaan uusia lohkoja sekä jakamaan ja yhdistämään vanhoja lohkoja. Valitse aloitusnäytöstä  "Peruslohkomuutokset". Valintanappula on turkoosilla pohjalla. Peruslohkomuutoksia voi edelleen tehdä, kunhan nyt ei ihan viimeisellä hakuviikolla.  Pyrimme edelleen käsittelemään peruslohkomuutokset heti, jotta uudet lohkonumerot olisivat viljelijän käytettävissä päätukihaussa.  Pelkät rajakorjaukset voi tehdä päätukihaun puolella.

Päätukihaun voit myös jo nyt jättää. Mikäli teet lohkojen rajakorjauksia, ne lähtevät liikkeelle vasta päätukihaun yhteydessä. Hyödynnä myös alustava tukiarvio! Voit kokeilla esim. eri kasvivaihtoehtojen vaikutusta tukisummiin. Tukihakemuksen pääsee lähettämään vasta Vipu-neuvojan käytön jälkeen. Sen tarkisteet kannattaa myös hyödyntää täysillä. Jokaista mahdollista linkkiä kanntattaa klikata ja katsoa, mitä sen takaa löytyy. Esim. ympäristöhoitonurmien tarkenteet ovat monen mutkan takana.

Viimeinen hakupäivä on 15.6.

Linkki Vivun ohjevideoihin

Vipu-palvelussa voit tehdä sähköisen tukihakemuksen ja tarkastella oman maatilasi tukihakemustietoja ja karttakuvia. Voit selailla maatilasi tietoja ja hyödyntää karttatoimintoja myös tukihaun ulkopuolella.

Kirjaudu tästä: https://vipu.mavi.fi

Oikeudet Vivun käyttöön on kaikilla aktiivisen tilan ensisijaisilla viljelijöillä ja omistajilla. Mikäli tilan osallisiin pitää tehdä muutoksia, se tehdään lomakkeella 101D ja Vivun käyttöön lomakkeella 457 . Lomakkeet löydät Mavin sivuilta

Vipuun voit kirjautua verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai sähköisellä henkilökortilla.  Mikäli kirjautuminen ei onnistu, varmista vaikka maaseutuviranomaiselta, että oikeutesi ovat voimassa.

Jos Sinut on valtuutettu tilan nimenkirjoittajaksi, Sinulla on myös oikeus jättää sähköisesti tukihakemuksia, lohkokorjauksia ym. sähköisiä tehtäviä.

Mikäli olet tilan omistaja, mutta Sinulla ei ole valtuutusta nimenkirjoitukseen, pääset selaamaan tilan tietoja.

Nimenkirjoittajaksi oikeutettu voi myös valtuuttaa muita käyttämään tilan Vipua. Tilan muitten osallisten tai vaikka neuvojan valtuuttaminen käy tätä kautta. 

Vipu-palvelun käytöstä neuvotaan lisää Maaseutuviraston sivuilla.

Tietoa Vivusta

Maaseutuvirasto julkaisee vuosittain arvion tukien maksuaikataulusta. Se julkaistaan Mavin etusivulla.

päivitetty: 22.5.2018