Loimaa 50v Meininkit

Loimaan kaupunki yhteistyökumppaneineen järjesti kaikille avoimen rennonhauskan juhlavuoden päätapahtuman ”Loimaa 50v Meininkit” la 18.5.2019 klo 12-16 Kauppatorilla ja Keskuspuistossa (Kauppalankatu 7, Loimaa). Tapahtumassa oli loimaalaista menoa ja meininkiä!

Loimaan kaupungin eri palvelualat, joukko paikallisia yhdistyksiä, pienyrittäjiä ja artisteja toteuttivat tapahtuman, jonka ytimessä oli loimaalaisuus ja loimaalainen osaaminen. Tapahtumassa tuotiin esiin musiikin, taiteen ja liikunnan eri puolia sekä kattaus Loimaan kaupungin ja yhdistysten toimintoja hauskalla ja osallistavalla tavalla kaiken ikäisille. Loimaalainen osaaminen näkyi myös kädentaitajien myytävissä tuotteissa.

Katso Meininkit-video

Koontia sisällöstä Meininkien Facebook-tapahtumassa

50v Meininkeissä oli seuraavaa rennonhauskaa tekemistä, osallistumista ja katsottavaa:

TORILLA TAPAHTUU!

Lavan ohjelma-aikataulu:

klo 12.00  Tapahtuman avaus
klo 12.10   Kaupunginjohtaja Jari Rantalan tervehdys
klo 12.15   Metsämaan koulun ja HYK:in bändit
klo 12.40  Juhlavuoden huomioinnit ja uusien Loimaa-mitalien jako, Teija Ek-Marjamäki ja Tarja Mäki- Punto-Ristanen
klo 13.00   LiveLavis tanssiorkesteri Pyrstötähden tahtiin
klo 13.20   Pyrstötähti
klo 14.00   RASI
klo 14.25   Maistiaismurunen Loimijoki-Saaga näytelmästä, Haaran kyläteatteri
klo 14.30   Ämmät äänessä
klo 15.00   100€ lahjakortin arvonta loimaalaiseen liikkeeseen
klo 15.15   Jumpin’ Low Down Dudes
klo 16.00   Tapahtuman lopetus

Juontajat Valtteri Arra ja Sanna Lehti


- Loimaalaista musiikkia joka makuun! Jumpin’ Low Down Dudes, Ämmät Äänessä, Pyrstötähti ja RASI sekä Metsämaan koulun ja HYK:in bändit. Luvassa siis rokkenrollia, kansanlauluja, tanssimusiikkia, räppiä ja poppia.

- RASIn Töihin Loimaalle -räpin ensiesitys!

- Hurrikaanin ja Bisonsin pisteellä frisbeegolf-kisa palkintoineen ja ”pop-a-shot” koripalloa. Vaihda myös kuulumisia Hurrikaanin sekä Biisoneiden pelaajien kanssa!

- Testaa LiveLavista tanssiorkesteri Pyrstötähden tahtiin klo 13.00

- Osallistu matkailuoppaiden kävelykaupunkikierrokselle klo 13 ja klo 15.15

- Tule Loimaa-Seuran osastolle tunnistamaan vanhoja loimaalaisia esineitä ja osallistu kyselyyn mistä kotiseuturakkaus syntyy.

- Vanhoja jenkkiautoja klo 15-16!

- Lasten tekemä kolmiulotteinen tilataideteos ”Minun Loimaa – polku läpi kaupungin ja kylien”. Loimaata lasten silmin kuvaavassa teoksessa ovat edustettuina kaikki kylät ja kaupunginosat, jossa kaikki kylät ja kaupunginosat ovat edustettuina. Teoksen ovat tehneet kaikki varhaiskasvatuksen lapset päiväkodeissa, ryhmiksissä ja perhepäivähoidossa eli yhteensä 670 lasta. (ent. Nordean tiloissa)

- Croquis –taidepaja Alpo Jaakolan henkeen. Mallina toimii Alpo Jaakolallakin käytössä ollut mallinukke ja virikkeinä muutama Alpon piirtämä teos. Voit halutessasi kokeilla eri tekniikoita – lyijykynää, hiiltä, tussia ja mustetta. Työpajan ohjaajina toimivat kuvataiteilijat Markku Haanpää ja Anne Nurkkala.

- Puolueiden yhteinen Eurooppatori (kaupungintalon pihalla)

Kaupungin teltalla:

- TONTTEJA -50%, TULE TUTUSTUMAAN VAIHTOEHTOIHIN! Katso lisätietoja ja tonttivideot kotiloimaalta.fi
- Askartele kierrätysfarkuista kukka tilataideteokseen
- Testaa oma hiilijalanjälkesi ja tee leikkimielinen tietovisa ympäristöasioista
- Istuta taimi purkkiin ja seuraa kasvun ihmettä
- Ota oma Loimaa-siirtokuvatatuointi!
- Kirjoita mikä on ”parasta Loimaassa”, palkkioksi vapaalippu (Vesihovi/Kuntosali/Taidetalo/Patsaspuisto)
- Arvontoja! 25 kpl Loimaa-juomapulloja klo 12-14 ja 25 kpl Loimaa-sporttitaskuja klo 14-16 (tai niin kauan kuin riittää). "100 € lahjakortti loimaalaiseen liikkeeseen"-arpalipukkeen palautus Loimaan teltalle klo 14.45 mennessä. Arvonta n. klo 15 lavalla.

Kädentaitoyritykset

Myynnissä loimaalaisten kädentaitajien tuotteita ja herkkuja (mm. LoimaaKoruja ja Loimaa 50v–juhlavuoden leivos). Lisäksi uuden Loimaa-korumallin lanseeraus!

Kädentaitajayritykset:
LOIMAALTA KÄSIN
LOIMAA-KORU
ANSAN KOTILEIPOJAT
HANNELE TEMONEN
PAPERISYDÄN
GERDA TORIKKA
EPIXU
HANNELE RISTIMÄKI
LUUKYNÄ
POPO´S KORUT

Makean ja suolaisen nälän yllättäessä sekä kahvihammasta kolottaessa:
Wanhan Kanalan teltalta maalaishampurilaisia sekä kahvia ja munkkeja. Jäätelökioskista jädet moneen makuun!


PUISTOSSA TAPAHTUU!

- Rentoudu Puisto-Asahin parissa klo 13.00-13.30, 14.00-14.30, 15.15-15.45. Ohjaaja Marika Lätti.

- Osallistu Hip hopiin klo 12.30-13.00, 13.30-14.00, 14.30-15.00. Ohjaaja Cinderella Karisukki.

- Toiminnallista harjoittelua ja kahvakuulaa (lekoja, renkaita, köysiä, kahvakuulia) klo 12.15-13.15 ja 14.15-15.15. Treenejä vetävät Petri Litmanen ja Taru Nurmi.

- Petankkiottelu Loimaan Petankkiseura vastaan kaupungin johtohenkilöt klo 13.30-14.00. Osallistujina kaupunginjohtaja Jari Rantala, kehittämisjohtaja Matti Tunkkari, sivistysjohtaja Manne Pärkö ja henkilöstöjohtaja Mariikka Myllyniemi.

- Lapsille puistosuunnistusta, kepparirata sekä pihapelejä kroketti, Mölkky ja boccia

- Testaa puiston liikuntalaitteita

- Hyppää riksapyörän kyytiin!

- Loimaan kylien yhteisosastolla linnunpönttöjen nikkarointia, kaarnaveneiden tekoa ja uittoa sekä Annan Muskarin muskarihetkiä klo 13.00 Perhemuskari (1-4v) ja klo 13.15 Enkkumuskari (4-6v)

- Sarka-museon pisteellä testaa tietosi maatalousvisassa sekä lapsille hernepusseilla tarkkuusheittoa puulehmään (palkintoja!), tutustumista Sarka-museon näyttelystä tuttuun Munne-kissaan sekä pieniä tehtäviä.


- 4H-nuorten teltalla tutustu villiyrtteihin, tee oma sekoitus ja maistele! Pisteellä saat tietoa myös ”Valmista nuoren ideasta!” –hankkeesta, jonka tarkoitus on aktivoida nuoria tapahtumatuottamiseen.

Marskin puistossa
MLL Loimaa järjestää lapsille pussihyppelyä ja Loimaa-aiheisen tietokilpailun. Sään salliessa katuliidut ja saippuakuplailua. Mehutarjoilu! Leikinohjaaja paikalla, voi jättää 3-6v lapsen maksutta hoitoon. Huom! Hoitoon jätettävien lasten määrää on rajoitettu.

Taidetalossa
Tule tutustumaan Saviseudun Shamaanin Alpo Jaakolan 90v-juhlavuoden näyttelyyn, jossa pääset sukeltamaan Alpo Jaakolan 80-luvun tuotantoon. Näyttely on nimetty Alpon sanojen mukaan: Järki sulkee pois paljon kauneutta – ja paljon kärsimystä. Lisäksi esillä on Haapasen kokoelmista koottu Metsänkätkemät -näyttely. Museo avoinna koko tapahtuman ajan klo 12-16. Ilmainen sisäänpääsy.

Kirjastolla
Satuhetki klo 12.30. Lastenkirjojen poistomyynti, lautapelien ja palapelien vaihtopiste, rintanappikone, mehutarjoilu klo 14 asti.

Yhteistyökumppanit: Bisons & Hurrikaani, Cinderella Karisukki, Clayland Tattoo, Järvisen Kauppapuutarha, Kuljun Kamppailuklubi, Loimaa-Seura, Loimaan Jankon Suunnistajat, Loimaan kylät, Loimaan Petanque, Loimaan puolueet, Loimaan Seudun Matkailuoppaat, Loimaan Seudun Nuorkauppakamari, Loimaan 4H-yhdistys, Marikan Hyvinvointipalvelut, MLL Loimaa, Suomen Maatalousmuseo Sarka, Wanha Kanala, Ääni- ja Valotuotanto Kalle Eskola.