Ajankohtaista

Loimaalla asui lokakuussa 2019 omassa kodissaan 22 ja tehostetussa asumispalvelussa 9 veteraania, joita 1.11.2019 voimaan tullut laki koskee.

Veteraaniasioista vastaava Loimaan vanhustyön ohjaaja Kaija Muhonen on tehnyt syksyn aikana kattavan kotikäynnin jokaisen veteraanin luo. Myös veteraanin lähiomainen on kutsuttu mukaan, jos se on ollut veteraanin tahdon mukaista. Kotikäynnillä on käyty läpi koko palvelukirjo, kodin turvallisuus ja muut oleelliset asiat sekä sovittu mitä laitetaan asiakassuunnitelmaan. Loimaalla tehty asiakassuunnitelma liitteineen oli niin hyvä, että veteraanipiirin edustajat halusivat viedä sen myös Helsinkiin malliksi hyvästä toiminnasta. Sovituista palveluista on tehty lain edellyttämät viranhaltijapäätökset tukemaan veteraanien kotona asumista.

Kaikilta Loimaalla asuvilta veteraaneilta on poistettu asiakasmaksut jo 1.9.2019 alkaen niin kotihoidossa kuin tehostetussa asumispalvelussa. Veteraanit ovat saaneet jo aiemminkin runsaat palvelut kotiin Valtiokonttorin määrärahalla heille tehtyjen arviointien ja päätösten perusteella. Nyt on kaikkien luokse tehty uuden lain mukainen kattava kartoitus ja lisätty vielä entisestään apuja.

Uuden lain mukaisesti veteraaneille voidaan myöntää myös oikeus virkistystoimintaan, johon loimaalaisilta yksityisiltä hoivayrittäjiltä onkin jo tullut hienoja ideoita. Suunnitteilla ja osaksi jo toteutettunakin on mm. hevosajelua, yhteisiä lounastapaamisia sekä toiminnallisia virkistäviä ja kuntouttavia tapaamisia esim. Loimaan Seudun Hoivapalveluiden toimistotiloissa ja Tuulensuun Palvelu Oy:n toimintatiloissa. Tämän lisäksi veteraaniyhdistyksillä on jonkin verran myös omia tilaisuuksia jäsenilleen. Kulkemista varten on myönnetty taksikortteja ja tarvittaessa mahdollistetaan myös saattajan mukaantulo kaikkiin virkistäviin tapaamisiin.

Loimaan vanhustyön ohjaaja lähestyi sähköpostitse myös tasavallan presidentin kansliaa ja ehdotti luvan kysyttyään kahta loimaalaista elämänmyönteistä ja virkeää veteraania kutsuttavaksi Linnan Juhliin. Veteraanien sota-aikaisten ansioiden lisäksi molemmat ovat myös lahjakkaita taiteilijoita.

Loimaan veteraaneille kuuluu siis hyvää ainakin kotona asumisen tueksi myönnettävien palveluiden saatavuuden osalta. Kotona asuminen on ollut myös jokaisen toive ja siihen panostetaan.

Näissä veteraaneissa on meillä keskuudessamme sellainen voimavara ja kirjasto ettei sitä aina riittävästi ymmärretä ja muisteta. He ansaitsevat kaiken kunnioituksemme.

Kuva: SA-kuvat

Uusin Elinvoimaa-lehti on ilmestynyt ja jaetaan tämän viikon aikana kaikkiin lähes kahteentuhanteen Loimaan yritykseen ja toimipaikkaan.

Kaupungin yrityspalveluiden julkaisemaan lehteen on koottu Loimaan elinkeinoelämän ajankohtaiset kuulumiset ja esittelyjä paikallisista eri alojen yrityksistä.

Tutustu lehden sähköiseen versioon!


Kaupungin nettisivu-uudistus on vauhdissa!

Loimaan kaupunki on uusimassa nettisivuja. Projekti on aloitettu jo noin vuosi sitten hankintavaiheella ja tällä hetkellä sisältöjen teko uusille sivuille on hyvässä vauhdissa. Uudet sivut tullaan julkaisemaan alkuvuodesta.

Kaupungin nettisivut ovat tärkeä palvelukanava, mutta ne ovat samalla myös käyntikortti, joka on monelle se ensimmäinen kontakti paikkakuntaan.

Uudistus tehdään yhdessä


Kaupungin sivujen uusiminen on mittava projekti, jossa käydään läpi kaikki n. 300 sivua ja ulkoasun lisäksi tehdään sekä sisällöt että rakenne uusiksi. Uudistusprojektin vetovastuu, kokonaisuus ja suunnittelu on kaupungin Elinvoimayksikön markkinointiosastolla, mutta projektia varten perustetulla, kaupungin eri yksiköiden sihteereistä kootulla nettisivutyöryhmällä on tärkeä rooli käytännön toteutuksessa. Kaikkiaan sivujen tekoon osallistuu eri tavoin kymmeniä työntekijöitä kaupungin eri palvelualoilta, jotta sisältö saadaan laadukkaaksi ja ajantasaiseksi.

Uusien sivujen toimittaja on Valu Digital, joka on viime vuosina tehnyt paljon hyviä ja palkittuja kunta/kaupunkisivuja. Heiltä löytyy valmiina erityisosaamista, jota tarvitaan etenkin kuntapuolen sivuja tehtäessä, jolloin sivut pystytään toteuttamaan myös kustannustehokkaasti. Valu Digital on tehnyt mm. Hämeenlinnan, Loviisan, Kuhmon, Tornion ja Nokian kaupungin sivut.

Uudistuksen tavoitteet

Loimaan nettisivuprojektin tärkeimmät tavoitteet ovat:

-käyttäjäystävällisyys
-visuaalisuus
-helppo päivitettävyys

Uusien sivujen rakenteen suunnitteluun on panostettu, mikä helpottaa tiedon löydettävyyttä. Jokainen sivu sisältöineen käydään läpi ja tehdään uusiksi nykyaikaisella, selkeällä ja ajantasaisella sisällöllä. Myös tärkeimmät yhteystiedot tulevat hyvin esille sivuilla. Sivujen käytettävyys testataan testiryhmällä ennen julkaisua ja palautetta tullaan keräämään myös sivujen julkaisun jälkeen. Tietojen ajantasaisuus pyritään jatkossa varmistamaan mm. oikeanlaisilla vastuutuksilla yksiköissä.

Kehitystyö jatkuu tulevina vuosina

Ensimmäisessä vaiheessa tehdään hyvät perussivut kuntoon ja kehitystyö jatkuu etenkin ensi vuonna, mutta myös tulevina vuosina uusien sisältöjen, toimintojen ja järjestelmien muodossa. Perusuudistuksen yhteydessä myös sivujen visuaalisuuteen panostetaan olemassa olevin mahdollisuuksin ja kehitysvaiheessa ulkoasu viedään vielä uudelle tasolle.

Suomen ympäristökeskuksen (SYKE) kehittämä Ilmastodieetti-laskuri auttaa tunnistamaan, mistä arjen hiilijalanjälki syntyy ja miten sitä voi pienentää. Nollapäästöpäivä-tapahtuma (21.9.2019) on hyvä ajankohta aloittaa Hinku-kunnissa kuntalaisten vähähiiliseen kulutukseen kannustaminen ja Ilmastodieetti-laskurin tunnetuksi tekeminen.

Aktiivisimmat käyttäjäkunnat nostetaan SYKEn viestinnän kautta näkyviin. Laskurin käyttöä tullaan edistämään Hinku-kunnissa myös Nollapäästöpäivän jälkeen.

Ilmastodieetti
Loimaan matkailuesite on päivitetty viime vuodesta ja niitä on kävijöille jaossa Sarka-museon matkailuinfossa sekä kaupungin toimipisteissä. Loimaan matkailuun liittyvät yritykset voivat hakea itselleen nipun esitteitä Sarka-museolta.


Esitteessä on huomioitu viime vuodesta korjaukset sekä uudet tiedot päivitetty matkailuyrittäjien netti- ja Facebook-sivujen perusteella. Osa tiedoista on varmistettu puhelimitse. Palautteet ja kehitysideat esitteen osalta voi lähettää: anna.mustikkamaki@loimaa.fi.

Nauti kokemuksista ja elämyksistä monipuolisissa Loimaan kohteissa!

 

Yhteistyössä Loimaan Lehden kanssa toteutettu kaupungin tiedotuslehti Loimaata näkyvissä! jaettiin toukokuun alkupuolella seudun kotitalouksiin. Jos perinteinen versio jäi lukematta, ei huolta, tutustu lehden digiversioon.

 


Loimaan kaupungin 50v –juhlaleivoksen on suunnitellut ja toteuttanut Loimaalta Käsin –yrityksen Petri Turunen ja Mika Tiiri. Tuote esiteltiin kaupungin edustajille 9.4. ja nyt sitä on kaikkien maisteltavana ja saatavilla. Sekä kaupungin että tekijöiden toive on, että leivos olisi mahdollisimman paljon tarjolla juhlavuoden aikana herkuttelijoiden kahvihetkissä ja eri tilaisuuksissa.

Leivoksen muoto tulee Loimaan kaupungin lehti -logosta. Tuote on tehty aitoon kermaan, johon maun antaa passion. Leivoksen sisällä on vadelmasydän ja päällistä koristaa juhlalogo. Tuote on gluteeniton ja laktoositon.

Pääraaka-aineet: gluteeniton vehnätärkkelys, kananmuna, leivinjauhe, sokeri, passion-hyydykejauhe, laktoositon kerma, vadelmahillo, hyytelö, vihreä väri, koristelaatta.

Leivos on tällä hetkellä myynnissä Loimaalta Käsin –yrityksen konditoriassa (Ryngöntie 129, Loimaa, loimaaltakasin@tiiri.fi, p. 050 532 0622) ja Loimaan K-Citymarketin kahvilassa.

Maukkaita herkutteluhetkiä!


Loimaa täyttää tänä vuonna kaupunkina 50 vuotta ja kaupungin osalta suunnitelmat ja järjestelyt ovat lähteneet käyntiin.

Kaupunki kutsuu myös eri tahoja osallistumaan juhlavuoteen tuottamalla kokemuksia ja elämyksiä loimaalaisille ja Loimaa-faneille. Tapahtumien lisäksi kyseessä voi olla myös tuote tai palvelu kuten esim. ravintolassa Loimaa 50v -henkinen ruoka-annos. Ideoinnissa on vain taivas rajana, kaikki uudet ja yllättävät ehdotukset ovat myös tervetulleita!

Katso lisätietoja osallistumisesta liitteestä.

 

Pitkin vuotta on tiedossa monipuolista ja mukavaa ohjelmaa kaikille loimaalaisille. Seuraa ilmoittelua ja tiedotteita kaupungin netti- ja Facebook-sivuilla, toimipisteiden ilmoitustauluilla ja lehdissä.

Juhlavuoteen liittyvät tapahtumat ja tilaisuudet tunnistaa oheisesta juhlavuoden logosta, jonka on suunnitellut Viestintätoimisto Konttuuri. Logon suunnittelusta järjestettiin tarjouskilpailu, johon saatiin neljä tarjousta loimaalaisilta ja Loimaa-taustaisilta toimistoilta. Oheinen logo valittiin freesin idean, selkeyden, iloisuuden ja monikäyttöisyyden vuoksi.

Lue myös kaupunginjohtaja Jari Rantalan tervehdys 50v-juhlavuoteen:

Kasvamme Loimaalla yhdessä kohti seuraavia vuosikymmeniä


Mahtavaa juhlavuotta loimaalaiset!

 

 

Jutun löydät uusimman Omakotiliiton jäsenlehden sivuilta 6-8.

 

 

 

Voiko nämä videot nähtyään olla ostamatta tonttia Loimaalta?

Katso tonttivideot

Lisätietoa tonteista ja alekampanjasta

 

Suomi 100 -juhlavuonna järjestetetyn kilpailun menestyneimmistä koruista on tehty LoimaaKoru-mallisto alkavan Loimaa 50v kaupunkina -juhlavuoden kunniaksi. Oheisessa esitteessä esimakua koruista, tutustu lisää koruihin ja tekijöihin LoimaaKoru-sivuilla .