Ajankohtaista

Eläinmääräilmoitus ja hyvinvointikorvauksen haku 7.1.2020 lähtien

Eläinmääräilmoituksen tekevät tilat, joilla on sikoja, siipikarjaa tai hevosia. Ilmoitus on tehtävä 17.2.02020 mennessä. Tietoa tarvitaan eläinten hyvinvointikorvauksen, sika-ja siipikarjan tuen ja luonnonhaittakorvauksen kotieläinkorotuksen maksamiseksi. Nautoja ja lampaita ei tarvitse ilmoittaa. Katso lisää Ruokaviraston verkkosivulta
Eläinten hyvinvointikorvauksen sitoumusehdot vuodelle 2020. Hakuaika päättyy 31.1.2020.

Ilmoittaminen eläintenpitäjärekisteriin

Eläintenpitäjärekiteri on muuttunut sähköiseksi. Voit siis ilmoittaa tietosi itse. Ilmoitusvelvollisuus laajenee koskemaan myös hevosia.
Velvollisuus koskee tuotantoeläinten pitäjien lisäksi myös mm. kesäkanojen ja -lampaiden pitäjiä.
Katso myös esite . Tietoa asiasta löytyy Ruokaviraston sivuilta.

Tosin tällä hetkellä sovelluksessä on päivityksestä johtuva tauko. Nyt pitää siis hoidella hommat vanhan malliln mukaan paperilla.

Kesäkanat ovat taas tulossa  

Kesäkanat ovat kivoja, mutta muistathan ilmoittaa niistä myös meille! Ja kanoja odotellessa voit lukea vaikka Yle:n artikkelin.

Tukimaksuja aikataulu

 Ruokaviraston julkaisema ohjeellinen maksuaikataulu

Ilmaista rahaa!

Muistathan, että jokaisella toimivalla maatilalla on mahdollisuus käyttää neuvontaan ajalla 2015 - 2020 yhteensä 10 000 €. Katso lisätietoa Maaseutuverkoston sivulta 

Jaksatko?

Maatalousyrittäjien on mahdollista hakea Melasta enintään 500 euron suuruinen ostopalvelusitoumus asiantuntijapalveluihin uupumisen ja masennuksen hoitamiseksi tai taloudellisen tai juridisen asiantuntija-avun hankkimiseksi. Ostopalvelusitoumuksen hakeminen lähtee yhteydenotosta oman kunnan alueella toimivaan Melan Välitä viljelijästä -projektityöntekijään tai alueelliseen MTK:n hanketyöntekijään. Yhteydenottaminen on ehdottoman luottamuksellista ja maksutonta. Yhteydenotto  ei velvoita viljelijää mihinkään.

Yhteystiedot:
Mela, Välitä viljelijästä -projekti, Kanta- ja Päijät- Häme
Salla Säteri, puh. 050 331 8521

Esite    Lisätietoja

MTK Varsinais-Suomi, Menestyvä maatilayritys- hanke
Anita Karppinen, puh. 0400 541 334, s-posti anita.karppinen[at]mtk.fi
Ari Heikkilä, puh. 050 472 3527, s-posti: ari.heikkila[at]mtk.fi
Lisätietoja

 

 

 

 

päivitetty: 14.1.2020