Ikäihmiset ja erityisryhmät

 
Haluamme tarjota kaikille loimaalaisille tasavertaiset kirjastopalvelut iän tai sairauden asettamista rajoituksista huolimatta. Kirjasto haluaa toimia lukemisen ja kohtaamisen paikkana sekä tarjota ikäihmisille elämyksiä.

Pyrimme aktiiviseen vuorovaikutukseen eläkeläisjärjestöjen ja muiden vanhusten kanssa toimivien yhdistysten kanssa. Toivomme yhdistysten ja ryhmien ottavan yhteyttä, jos he haluavat kirjastossa tai omassa tilaisuudessaan kirjaston palveluiden esittelyä tai kirjavinkkausta tietystä aihepiiristä tai uutuuksista.

Toimitamme mielellämme palvelukeskuksiin tai erilaisille ryhmille esim. toiminta- tai muistelutuokioita tukevaa kirjastoaineistoa.

Asiakkaat voivat halutessaan varata ajan henkilökohtaiseen opastukseen koskien tietokoneen ja internetin peruskäyttöä.

Jos painetun tekstin lukeminen on hankalaa, kirjastoista voi lainata isotekstiä kirjoja ja selkokirjoja sekä äänikirjoja. Myös Celian lukemisesteisille tarkoitettu aineisto on lainattavissa kauttamme. Pääkirjastossa voi myös rekisteröityä Celian verkkopalveluiden käyttäjäksi.

Mikäli ikä tai sairaus rajoittaa ratkaisevasti mahdollisuutta asioida kirjastossa, voi ilmoittautua kirjaston kotipalvelun asiakkaaksi.


Viittomakielinen kirjasto


Viittomakielinen kirjasto on verkkopalvelu, johon kootaan viittomakielistä aineistoa. Kirjaston aineisto koostuu noin 350 viittomakielisestä videosta, joista merkittävä osa on puhuttu tai tekstitetty suomeksi. Kirjasto tallentaa Suomen viittomakielisten kulttuuria, historiaa ja kieltä. Aineisto on helposti kaikkien saatavilla eikä asiakkuus vaadi rekisteröitymistä.

 

päivitetty: 10.6.2015