Loimaa Suomi 100 -korukilpailu
Suomi 100 –juhlavuoden kunniaksi

Loimaan kaupunki järjesti Suomi 100 –juhlavuoden kunniaksi Loimaa Suomi 100 –korukilpailun 25.8.-1.11.2017. Kilpailutyöksi tuli valmistaa uusi koru, joka tuo innovatiivisella tavalla esille Loimaan henkeä. Kilpailu oli kaikille avoin muotoilukilpailu, jossa sekä materiaali että tekniikka olivat vapaavalintaisia. Kaksivaiheisen kilpailun ensimmäisessä vaiheessa haettiin uniikkia ja viimeisteltyä korua. Toiseen vaiheeseen valittiin korut, jotka mahdollisesti soveltuisivat jatkokehittelyyn Loimaan kaupungin liikelahjaksi.

Kilpailuun osallistui 23 säännöt täyttävää korua. Eri materiaaleja ja tekniikoita käytettiin monipuolisesti, tyylejä löytyi modernista klassiseen ja Loimaa tuotiin esiin hienosti eri tavoin.


Loimaa Suomi 100 –korukilpailun voittajat:

Kilpailun ensimmäisen vaiheen valintaperusteina oli, että työn tulee olla uniikki ja viimeistelty koru, joka tuo hyvin esiin Loimaan henkeä. Kilpailussa palkittiin neljä korua, joista kolmas sija jaettiin kahden ehdotuksen kesken. Palkitut korut ovat tyyliltään eri tyyppisiä ja niiden muotokieli ilmentää Loimaata omaleimaisella tavalla. Kilpailutyöt arvosteltiin nimettöminä ja ilman lisätietoja koruista, jolloin arvostelun kohteena on ollut puhtaasti itse koru ja sen ominaisuudet.

1. Joki, Elina Kinnunen,
2. Tritic, Ulla Sundqvist-Uusitalo
3. Hyvällä jyvällä, Tarja Luhta
3. Osaajat, Ella Kinnunen
 

 

 

 


Elina, Ulla, Tarja ja EllaLiikelahja-kategoriaan valitut työt:

Mahdollista jatkokehittelyä varten valittiin työt, joissa korostuu hyvä muotokieli, monikäyttöisyys, muunneltavuus, ekologisuus ja sarjatuotantomahdollisuus. Liikelahjakoruprosessi etenee vuoden 2018 aikana.

Hyvällä jyvällä, Tarja Luhta
Joki, Elina Kinnunen
Loimaan koivu, Kristiina Jyläntö
Together, Satu Palosaari
Tritic, Ulla Sundqvist -Uusitalo


 

 Satu, Kristiina, Elina, Ulla ja Tarja


Korunäyttely kilpailutöistä avautuu 30.11. Loimaan Taidetalolla ja on avoinna tammikuun loppuun asti Taidetalon aukiolon puitteissa ti ja to klo 13-18 sekä sopimuksen mukaan.

Yleisöäänestykseen voi osallistua Taidetalon näyttelyssä tai netissä tammikuun loppuun asti. Yleisön suosikkikorun tekijä palkitaan erikseen ja kaikkien äänestykseen osallistuneiden kesken arvotaan palkinto.

Korukuvat ja äänestys 


Kiitokset kaikille kilpailuun osallistuneille korutaiteilijoille, teitte kilpailusta ainutlaatuisen!Loimaan kaupungin kilpailutyöryhmä:
Marja Junnikkala, Anna Mustikkamäki ja Pirkko Suhonen

Tuomaristo:
Asiantuntijat Marja Junnikkala (TaM) ja Eeva Terävä (TaM)
Loimaan kaupungin edustajat Anna Mustikkamäki ja Pirkko Suhonen

Korukuvat: Matti Norr
Kilpailijakuvat: Marianne Rovio  

Lisätietoja: anna.mustikkamaki@loimaa.fi

 


Loimaa Suomi 100 -korukilpailun
ohjeet ja sisältö

SÄÄNNÖT

Esite kilpailutöistä

Kilpailujuliste