Paljon kysyttyä yritysasioista

Olen perustamassa yritystä. Mistä saisin apua ja neuvoja yrityksen perustamiseen? Ota yhteyttä Loimaan kaupungin yrityspalvelujen yritysneuvojiin. Jos et tavoita meitä, Yritys-Suomen puhelinpalvelu palvelee Sinua monikanavaisesti. Tutustu myös Yritystulkki -portaaliin, josta löydät paljon hyödyllistä tietoa yrityksen perustamiseen ja kehittämiseen. 

Mistä saan apua ja neuvoja liiketoimintasuunnitelman ja tulossuunnitelman tekoon? Pyydä Loimaan yrityspalveluilta mallipohjat liiketoimintasuunnitelmaan ja rahoitus- ja kannattavuuslaskelmiin. Voit myös käyttää Yritystulkista löytyviä pohjia.

Onko yrityspalvelut vain yrityksen perustajia varten? Yritysneuvojat verkostoineen neuvovat kaikissa yrittäjyyteen liittyvissä asioissa yrityksen koko elinkaaren ajan.

Mistä saan yrityspalveluja? Asiakaskuntamme on laaja, yksinyrittäjistä osakeyhtiöihin. Aloittavat yrittäjät kutsutaan pääsääntöisesti toimistolle, joka sijaitsee Elinvoimatalolla (Ahonkatu 1, Loimaa). Toimivia yrityksiä palvelemme mieluusti yrittäjän toimitiloissa, jolloin kaikki mahdollisesti tarvittava lisätieto on kätevästi käden ulottuvilla.

Kannattaako minun sopia tapaamisaika? Yritysneuvojien työ on liikkuvaa, joten varmista itsellesi sopiva tapaamisajankohta ensisijaisesti varaamalla aika sähköisesti. Voit myös olla yhteydessä puhelimitse 050 3282 835 (Paula Avellán) tai 050 4015 680 (Marianna Pajula) tai sähköpostitse yrityspalvelut@loimaa.fi.

Onko yritysneuvonta maksullista? Peruspalvelut ovat yrittäjyyttä harkitseville ja yrityksille maksuttomia.

En asu Loimaalla, voinko käyttää palvelujanne? Yrityspalvelut ovat käytettävissäsi, mikäli yrityksesi sijaitsee tai tulee sijaitsemaan Loimaalla.

Mistä voin hakea starttirahaa? Harkinnanvaraista starttirahaa haetaan Varsinais-Suomen TE-toimistosta sähköisellä tai paperilomakkeella.

Mistä yrittäjä saa rahoitusta? Vaihtoehtoja on useita ja rahoituksen selvittäminen kannattaakin aloittaa mahdollisimman varhaisessa vaiheessa, olipa kyseessä uuden toiminnan aloittaminen tai olemassa olevan kehittäminen. Rahoituskokonaisuus voi koostua muun muassa omarahoituksesta, lainarahoituksesta (pankit, Finnvera), julkisesta rahoituksesta ja yritystuista (ELY-keskus ja Business Finland) sekä pääomasijoituksista (bisnesenkelit ja muut pääomasijoittajat).

Yrittäjäjärjestön jäsenenä saat käyttöösi laajat jäsenpalvelut monissa asioissa.