Uroterapeutti

Uroterapeutin vastaanotto on Loimaan kaupungin sosiaali- ja terveyspalvelukeskuksen alaista toimintaa. Vastaanotto sijaitsee Tyks Loimaan sairaalassa, 2. kerroksessa ja on avoinna pääsääntöisesti perjantaisin klo 8-15. Parhaiten uroterapeutin tavoittaa puhelimitse perjantaisin p. 02 7612716, tarvittaessa muina aikoina voi jättää soittopyynnön.

Uroterapeutti on sairaanhoitaja, joka on saanut erikoiskoulutuksen virtsaelinten toimintahäiriöiden hoitoon. Uroterapeutti neuvoo ja ohjaa potilasta yhteistyössä lääkärin kanssa. Uroterapeutin toimenkuvaan kuuluu mm. toistokatetrointiopetukset, muiden virtsaamiseen liittyvien apuvälineiden käytön ohjaaminen, virtsarakon lääkkeellinen huuhteluhoito, virtsarakon toiminnan seuranta sekä niihin liittyvät tutkimukset. Myös virtsankarkailun omahoidon ohjaaminen, lantionpohjalihasjumpan ohjaaminen sekä muu neuvontatyö kuuluu toimenkuvaan.

Uroterapeutin vastaanotolle potilaat tulevat pääsääntöisesti lääkärin lähettämänä lääkärin tutkimuksen jälkeen. Uroterapeutille on myös puhelinaikoja.