23.9.2024

Vanhustenviikolla kirjastoissa musiikkia, opastuksia ja etäkatsomoita

Lokakuun alussa vietettävä Vanhustenviikko näkyy myös kirjastoissa, kun ohjelmassa on musiikkia, opastuksia ja webinaareja.

Pääkirjaston tapahtumat käynnistyvät ma 7.10. klo 14 iltapäivän musiikkihetkellä, kun työväenopiston harmonikkaryhmä esiintyy Sari Jokelan johdolla. Luvassa on perinteistä harmonikka- ja iskelmämusiikkia.

Ti 8.10. klo 10–12 on pääkirjaston Elers-huoneessa tarjolla keväällä auenneen E-kirjaston käyttöopastusta. Samaan aikaan kokoontuu Seniorit surffaa –ryhmä, jolta saa apua arkisiin ongelmiin digilaitteiden kanssa.

Tiistain ohjelma jatkuu klo 13–14, kun Elers-huoneen etäkatsomosta pääsee seuraamaan Mitkä mediataidot? Tietoa ja vinkkejä senioreille –webinaaria, jonka teemoja ovat median monipuoliset mahdollisuudet, tiedonhaku, luotettavan tiedon arviointi ja turvallinen asiointi.

Etäkatsomoon pääsee myös Hirvikosken kirjastossa, kun ke 9.10. klo 14–15 järjestetään Ikääntymisen ennakointi –webinaari, jossa saa tietoa siitä, kuinka voi itse vaikuttaa omaan elämäänsä hyvän vanhuuden mahdollistamiseksi.
Artikkelin kuva: Vanhustyon keskusliitto/ Ilkka Vuorinen

Vanhustenviikon ohjelma pääkirjastossa:

  • ma 7.10. klo 14: työväenopiston harmonikkaryhmä Sari Jokelan johdolla
  • ti 8.10. klo 10–12: kirjasto opastaa E-kirjaston käytössä ja Seniorit surffaa -ryhmä digilaitteiden kanssa, Elers-huone
  • ti 8.10. klo 13–14: webinaari: Mitkä mediataidot? Tietoa ja vinkkejä senioreille, Elers-huone

Vanhustenviikon ohjelma Hirvikosken kirjastossa:

  • ke 9.10. klo 14–15: webinaari: Ikääntymisen ennakointi